RFID - framtiden

RFID, eller Radio Frequency Identification, är en definition på hur vår framtida teknik för identifikation kommer att se ut. RFID innebär information och identifikation med hjälp av radiovågor. I dag finns ett stort antal olika användningsområden för RFID-teknik, t.ex. inpassering, tidloggning & identifikation.

På många sätt ersätter RFID de traditionella lösningarna med t.ex. plastkort. Fördelarna med RFID är många... flexibilitet, hållbarhet och säkerhet är några.

Idag utgör RFID-teknik en del av vår verksamhet. Vi kan till exempel tillhandahålla alla typer av media, t.ex. RFID-läsare, RFID-taggar, -kort och kombinationsprodukter. Några av de vanligaste fabrikaten är till exempel EM, och MiFare.

Plastkort - på alla sätt

Lojalitetskort, bonuskort, VIP-kort, passerkort, inköpskort, företagskort, medlemskort... listan kan göras mycket längre!

Sedan flera år tillbaka jobbar vi mycket med skrivare för produktion av just plastkort.

Plastkortskrivarna finns i olika modeller och prislägen. Gemensamt är att de är mycket enkla att jobba med, resultatet blir mycket professionellt och de är driftsäkra.

Ett plastkort är en utmärkt reklambärare och kan dessutom fungera som legitimation... användningsområdet bestämmer Du. Vi kan leverera skrivaren, material och framförallt erfarenhet.

Vi har idag goda kunskaper när det gäller tekniska frågor i samband med t.ex. kodning av kort, implementering i system eller personalisering. Ett plastkort kan idag dessutom innehålla beröringsfri teknik (RFID), något som vi också jobbar med!

 

Utbildningsbevis & certifikat

Med en plastkortskrivare, dator och kamera produceras professionella kort enkelt och smidigt till en låg kostnad. Kontakta oss så berättar vi mer!

Oberoende & fristående

I de flesta fall innebär det för Dig som kund att vi kan hjälpa till med smarta, säkra och prisvärda anpassningar till befintliga passer-och tidredovisningssystem som ofta finns inom organisationen. Enkla, prisvärda RFID-läsare i kombination med en anpassad RFID-tag är något vi levererar dagligen. Vi har den tekniska kompetensen, men även lång erfarenhet, inom säkerhetstänkande och grafisk produktion. Denna erfarenhet delar vi gärna med oss av! Kontakta oss för mer information.

 

 

Passerkort - Katrineholms Kommun

KFAB, Katrineholms Fastighets AB, valde oss som leverantör av nya passerkort. Vi levererade ett tryckt kort som kodades och numrerades av oss för användning i passersystemet (Arx). Vi tackar för förtroendet!

 

Tidredovisning och RFID

I många fall går det att göra kostnadseffektiva och smarta anpassningar när det gäller   inpassering och tidredovisning.

Med enkla medel som till exempel en RFID-läsare, kan vi ofta hjälpa till att anpassa enRFID-bricka eller kort så den kan användas i flera system. Kontakta oss så berättar vi mer!

ID-kort till Hemtjänsten

Bland annat Katrineholms Kommun använder plastkortskrivare som vi levererat för att tillverka tjänstelegitimationer för sin hemtjänstpersonal. Syftet med detta är att öka säkerheten för brukarna av tjänsten.  Kontakta oss så berättar vi mer om artikeln från Katrineholms-Kuriren.

 

RFID-tagg eller RFID-tag

Vad är det för skillnad på RFID-taggar, RFID-tags och en RFID-tag? En RFID-tag är en generell benämning på en märkning/etikett bestående av en eller flera RFID-chip.

Det vi i vardagligt tal kallar RFID-taggar (RFID-tagg), eller RFID-tags (RFID-tag) på engelska, brukar ofta vara en nyckelbricka som används som nyckel och identifikation i till exempel passersystem. RFID-tagg (RFID-tag) finns också i form av dekaler med självhäftande baksida (självhäftande RFID-tag) som kan sättas på till exempel ett passerkort, mobiltelefon eller en korthållare. Här kan du beställa taggar.

Smarta kort - smart card

Ett "aktivt" plastkort med chip och microprocessor kallas för smartcard.

Samma kort kan även innehålla ett eller flera RFID-chip och även traditionell magnetremsa. Kortet kan då användas för inpassage, säker inloggning i datorer (PKI) men även för tidredovisning, follow-me-print och pull-print lösningar.

Färdtjänstkort Strängnäs Kommun

Strängnäs Kommun gör sina färdtjänstkort med en plastkortskrivare och våra färgade plastkort....


Läs mer

RFID till ICA Maxi

Vi har hjälpt en ICA Maxi-butik att ta fram personliga RFID-taggar för användning i både...


Läs mer

Fargo HDP5000

Fargo HDP 5000 är en plastkortskrivare för Dig med mycket höga krav på säkerhet, teknik och...


Läs mer
Tigerton Webbyrå